Om oss


Richard heter jag och är den du kommer att möta i butiken, men även ute. Med lång erfarenhet av både datorer / kringutrustning
och 
programvara som installeras, det kan vara allt från en ny dator till nyinstallation av äldre datorer och komponenter.

Ni kommer nog att märka att jag kommer från Skåne, men bor sedan 2019 i Snesslinge.
Min historia är;

1979: Vic-20, 1980: Atari 600, 1983-1985: Commodore 64, 128, 128D, 1986-1994: Säljare vid företaget IPRO-DIGIT, Comodore Amiga 500, Commodore Amiga 1200,
1995-> PC i olika former fram till dagens datorer.2004-2005: Servicetekniker vid LOGIN/STJÄRNA-FYRKANT.

2008-2015: Startade upp en LAN (nätverks spelar förening) och fick rollen som "den evige ordföranden". Rollen som ordförande innebar mycket kontakt med sponsorer och kontakter inom kommun, men även att hålla samman föreningen och utföra de beslut som tagits inom styrelsen.

Att dessutom få SERIECENTRUM.com, STEEL SERIES och ICA som sponsorer innebar att medlemmarna och deltagare vid träffar fick bra priser. Vi erbjöd även våra medlemmar att lära sig hur man reparerar sina trasiga datorer/skärmar med väldigt små medel.

Varje LAN-träff registrerades som kurs vid studieförbundet Vuxenskolan i Trelleborg, LAN-träffar i Skånska Skurups kommun var nog de intensivaste träffarna vi hade under 48 timmar.

Enda sedan starten har jag arbetat med att förbättra och effektivisera datorerna, både privat och för kunder(1986 och framåt), då jag även började lära ut datorkunskap både för föräldrar, ungdomar och de senaste 15 åren även för äldre som funnit datorn som ett sätt att hålla kontakt.

Tillsammans med två vänner startade vi upp en lokal-tv kanal i Skånska orten Trelleborg där jag ganska fort blev ansvarig för datorer och text-tv enheten och dess innehåll. Som ansvarig var en av arbetsuppgifterna att lägga in tidskoder på de videoband som producerades för sändning.


Uppstarten av MEDIABorgen skedde under uppstarten av Lokal-tv kanalen 1991 och har varit verksam sedan dess i olika former

MEDIABorgen har varit verksam sedan mitten på 80-talet och varit i kontakt med det mesta inom datorer och dess tillbehör och kringutrustning till programvara för redigering, installering, underhållning och musik. Företaget som lyssnar kundens behov, det kan vara allt från en enkel förfrågan till att installera ett nätverk i hemmet, föreningen eller på företaget.

Jag har lång erfarenhet av service direkt i butiken eller på plats. Kanske är det så att ett behov av hjälp för mobilen eller något annat som rör nedanstående nämnda;

* Mobiltelefonen
* Skrivaren
* Nätverket
* Datorn (Stationär eller bärbar)
* Eller någon av våra utbildningar/kurser

* Tillverkning av webbutik / hemsida till företag, föreningar eller privatpersoner.
* och mycket mer


Ni varmt välkomna att besöka oss. Det kan även vara så, att ett samtal behövs först, oavsett vilket, så är ni välkomna.